Hindoeïstische feestdagen

Het Hindoeïsme, een van ’s werelds oudste religies, kent een rijke verscheidenheid aan feestdagen die elk jaar worden gevierd met rituelen, ceremonies en festiviteiten. Deze feestdagen markeren belangrijke gebeurtenissen uit de hindoeïstische mythologie, seizoensveranderingen en spirituele overgangen. In dit overzicht zullen we een aantal van de meest opvallende Hindoeïstische feestdagen bespreken, hun betekenis verkennen en ontdekken hoe ze worden gevierd door hindoes over de hele wereld.

Onder Hindoeïstische feestdagen vallen:

Holi

Ben ik vrij met Holi? Of je vrij bent op een feestdag is in Nederland vastgelegd in CAO’s en eventueel in individuele arbeidsovereenkomsten, maar niet in de wet. Holi is in Nederland geen officiële feestdag. Het is ook niet gebruikelijk dat deze in CAO’s is vastgelegd als vrije dag.

Divali

Ben ik vrij met Divali? Of je vrij bent op een feestdag hangt af van je CAO of individuele arbeidscontract. Divali is in Nederland geen officiële feestdag. In Nederland is het ook niet gebruikelijk dat Divali standaard is opgenomen als een vrije dag in CAO’s. De meeste werknemers zullen dan ook niet vrij zijn op …

Read more